480 godzin szkoleń w ramach projektu „Dobrze kiedy wiemy, wiemy kiedy dobrze”

W ramach projektu „Dobrze kiedy wiemy, wiemy kiedy dobrze” dofinansowanego ze środków PFRON w terminie od września 2019 r. do marca 2020 r. zrealizowaliśmy 480 godzin szkoleń z zakresu pracy z osobą ze spektrum autyzmu. Przeszkoliliśmy 103 osoby w 4 województwach. Obecnie jesteśmy na etapie ewaluacji końcowej oraz rozliczania projektu.

Projekt ten był dla nas działaniem pilotażowym i  dał nam dużo wiedzy na temat dalszych potrzeb szkoleniowych naszych uczestników. Dlatego z wielką radością przyjęliśmy informację o dofinansowaniu przez PFRON projektu „Dobrze kiedy wiemy, wiemy kiedy dobrze – edycja 2”. W ramach nowej edycji będziemy kontynuować szkolenia w 3 województwach z pierwszej edycji projektu oraz dwóch województwach „nowych”.

Działania merytoryczne zaplanowane są od września 2020, dlatego zapraszamy po informacje na temat możliwości udziału w 2 edycji w okresie wakacyjnym.

Zaglądajcie na stronę fb i www Fundacji FORMY!