2 kolejne wycieczki w ramach projektu „To jest mój region. To jest mój dom. Moje miejsce do życia”

Za nami dwie kolejne wycieczki zorganizowane w ramach projektu „To jest mój region. To jest mój dom. Moje miejsce do życia”, realizowanego z Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021– 2030. Mieszkańcy gminy Dubeninki odwiedzili i zwiedzili:

– krainę historycznego plemienia Galindów położoną na półwyspie u ujścia Krutyni do Wielkich Jezior Mazurskich,

– Park Dzikich Zwierząt w Kadzidłowie,

– osadę kulturową w Kadzidłowie,

– Muzeum Kultury Ludowej w Węgorzewie,

– Twierdzę Boyen w Giżycku.

Kolejną atrakcją był rejs po jeziorze Nidzkim.

W galerii prezentujemy Wam zdjęcia z Muzeum Kultury Ludowej w Węgorzewie, gdzie zwiedziliśmy Park etnograficzny nad Węgorapą oraz dwie wystawy czasowe – „Stanisław Poskrobko – podlaski Nikifor” oraz „50 lat historii zapisanej na krosnach. O Spółdzielni Rękodzieła Ludowego i Artystycznego ‘Tkanina” w Mikołajkach’”.

Już nie możemy doczekać się na kolejne wycieczki 🙂